dimarts, 25 de gener del 2011

CONCERT DIDÀCTIC DE PABLO NAHUAL


El dilluns 17 de gener els alumnes de 2n cicle del col·legi varen participar en un concert al Teatre Raval. Va estar una experiència inoblidable, els xiquets/es quedaren meravellats amb l'exposició d'instruments que el músic Pablo Nahual ens va mostrar.

La mare de Marta (alumna de 3rA), és corresponsal de Kallejeo a Gandia, i va vindre a cobrir la notícia. Gràcies a ella tenim aquestes fotos i un article que explica detalladament l'experiència que varem viure...

Ací el teniu!


INSTRUMENTS ANCESTRALS

ESCOLARS DE GANDIA CANTEN AL SO D'INSTRUMENTS FETS AMB ELEMENTS NATURALS


Eren les deu i mitja del matí quan un grup d'escolars del col·legi públic Roís de Corella de Gandia , arribava al Teatre del Raval. En les seues mans portaven una flauta i en la memòria una cançó que els havien ensenyat prèviament els seus professors de Música.
Estaven impacients per entrar al pati de butaques, allí els esperava un home de cabells llargs, vestit amb una manta típica de la zona dels andes Argentins, era Pablo Nahual. Kallejeo va entrar amb ells per a veure la funció i ràpidament varem comprovar com aquest argentí va captar l'atenció dels xiquets/es només compnçar. els va fer riure demanant "que alce la mà qui no estiga". el públic infantil totalment entregat, començà a fer palmes al so de la música de Nahual.

Nahual els va explicar a aquests xiquets/es de Gandia, l'origen de la música i dels instruments, a més de poder veure i escoltar els instruments de l'home primitiu. Uns minuts abans de que conçara el concert didàctic, varem parlar amb Pablo Nahual i ens contà en que es basa per a realitzar el concert, "es un espectáculo que es la revisión de los instrumentos de donde salen todos los sonidos, es decir, los sonidos que hoy tenemos sintetizados salen de estos instrumentos".

El concert va començar amb una petita introducció sobre la història dels sons a través d'instruments sezills, però totalment desconeguts per als més menuts de Gandia, " hechos con elementos naturales y con nombre rarísimos para ellos, les enseño instrumentos de viento (Quenas, Phalas, Sikus, Erkes, etc.), de corda (Gharango, Ronroco, Kanalt) i de percussió (Bombo, Chaj-chas, Palo de agua, etc.). Un total de 30 instrumentos típicos del folklore andino," nos dice Pablo Nahual.

Adapta l'espectacle en funció de les edats , és per això que els alumnes de 3r i 4t de Primaria del Roís de Corella, participaren activament en el concert tocant amb la seva flauta i cantant la cançó “Señora chichera, véndame chichita (bis), Si no tiene chicha, , cualquier cosita(bis), Señora chichera”. Va ser un dels moments més divertits i esperats pels escolars, que portaven dies assajant el tema en classe i a casa.

Pablo Nahual, ha recorregut el món amb aquest espectacle, Alemanya, Àustria, Itàlia, Argentina, Bolivia, i ara a Espanya. Una sort per als escolars de Gandia que han pogut gaudir d'aquest concert realitzat íntegrament amb instruments ancestrals.

Aquets concert està dins de la “Campanya de teatre escolar 2010-2011”, que es realitza tots els anys en el “Teatre del Raval”, i en la qual participen centenars de xiquets i xiquetes de tota la comarca de La Safor.


1 comentari:

  1. Els alumnes van gaudir de les cançons de Pablo i van tindre una gran participació tant cantant com tocant la flauta en algunes cançons.

    ResponElimina